Český rozhlas Karlovy Vary oslaví 20. narozeniny Karlovarského kraje

Studio Českého rozhlasu Karlovy Vary | © Fototéka NPÚ

Český rozhlas Karlovy Vary přichází u příležitosti 20. výročí krajů České republiky se speciální rubrikou Dvacítka Karlovarského kraje. Od června do poloviny října se mohou posluchači každý pátek a sobotu těšit na nejkrásnější místa a zajímavosti karlovarského regionu.

Karlovy Vary (27. května 2020)

Speciální rubrika zavede posluchače nejen do všech lázeňských měst v kraji, ale také například do CHKO Slavkovský les, do Národní přírodní rezervace Soos nebo Krušných hor na Boží Dar a Klínovec. Představí relikviář svatého Maura, chebský Špalíček či naší nejmladší vyhaslou sopku Komorní hůrku. Zprostředkuje návštěvu památek jako je hrad v Lokti, zámek Kynžvart a klášter v Teplé a seznámí s historií tradičních značek Moser nebo Becher, ale i dalších.

„Český rozhlas Karlovy Vary ke Karlovarskému kraji rozhodně patří. Jsme jeho součástí a jsme na to náležitě pyšní. Speciální rubrikou Dvacítka Karlovarského kraje chceme posluchače nejenom inspirovat k výletům, ale také podpořit cestovní ruch v našem regionu,“ uvedl vedoucí programu Českého rozhlasu Karlovy Vary Radim Jehlík.

Posluchači se v nové rubrice Dvacítka Karlovarského kraje dozvědí místní zajímavosti z vlastivědné, přírodovědné, historické, architektonické nebo kulturní oblasti.

Rubriku Dvacítka Karlovarského kraje bude vysílat Český rozhlas Karlovy Vary po dobu 20 týdnů od června do poloviny října v pátek po 14. hodině a v sobotu po 11. hodině.

 

Kontakt:

Eva Jandáková

specialista komunikace
Český rozhlas Karlovy Vary

Zítkova 1150/3

360 01 Karlovy Vary

tel.: 221 553 745, mobil: 702 222 129
e-mail: eva.jandakova@rozhlas.cz

web: vary.rozhlas.cz